750 g laksefilet med skind
Kogelage:
1 liter vand
2 spsk vineddike
2 kviste frisk estragon eller 1 tsk tørret
¾ spsk salt
8 peberkorn
Sauce:
3 dl rucola
2 spsk friske estragonblade eller 2 tsk tørrede
1 dl mayonnaise
3 dl syrnet fløde 9%
revet skal af 1 citron
Se laks efter for småben, og fjern dem med pincet eller laksetang.
Læg laksen i et ovnfast fad.
Kog lagen sammen og hæld den kogende over laksen.
Sæt laksen utildækket i ovnen ved 175° ca. 15 min., til den lige er gennemkogt.
Lad laksen køle i lagen og sæt den koldt natten over.
Kom rucola og estragon i foodprocessor og hak det fint.
Tilsæt mayonnaise og syrnet fløde, og smag til med citronskal, salt og peber.
Tag laksen op af lagen med hulske, og læg den forsigtigt på et fad. Server saucen til.