Logo

Honning marineret stenbider i filokurv

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

(2 couverter.)

1 stk Stenbider
1 stk Stenbider kvabso
0,2 L Cremefraiche 38%
0,2 L Akacie honning
0,148 kg Gulerødder
0,088 kg Rødløg
0,026 kg Porrer
0,060 kg Jordskokker
0,064 kg Broccoli
0,025 L Oliven olie
0,008 L Balsamico
0,060 kg fillodej
1 stk Lime
1/16 Dild
0,006 kg Salt

Man starter med at finde de forskellige råvarer frem. Derefter renser man stenbider kvabso, som man skal kun skal bruge rognen fra. Rognen kommes over i en skål med kold vand, som så piskes, for at få hinden af. Derefter kommes rognen over i et klæde til afdrypning. Drysses med salt.
Stenbideren renses, og skæres i fileter, som derefter skæres i tern. Ca. 1 gange 1 cm. Lægges over i et ovnfast fad og smøres med honning. Sættes i ovnen i ca. 10 min ved 200°, eller til de er begyndt at tage farve.
Dressingen laves af cremefraiche, lime og lidt honning. Limeskallen rives og kommes i cremefraiche. Smages til med honning og lime saft.
fillo dej skæres i passende stykker og pensler hver lag med oliven olie. Lægges i en skål lag for lag (ca. 4) og til sidst lægges en alufoliekugle oveni, for at lagene ikke skilles af. Sættes i ovnen i ca. 7-8 min ved 200°, eller til de er gylden.
Broccolien blancheres. Gulerødder, rødløg, porrer og jordskokker renses og skæres i strimler. Broccolien afdryppes og kommer sammen med de andre rodfrugter i en skål. Marineres i oliven olie, balsamico og honning.
Stenbider stykkerne vendes i salaten og kommes over i fillo kurvene. Pyntes med stenbiderrogn og dild. Evt. En gulerodsrose

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.940 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem vil du helst have som ny statsminister?
Effektiv reklame - klik her