(2 couverter.)
1 stk Stenbider
1 stk Stenbider kvabso
0,2 L Cremefraiche 38%
0,2 L Akacie honning
0,148 kg Gulerødder
0,088 kg Rødløg
0,026 kg Porrer
0,060 kg Jordskokker
0,064 kg Broccoli
0,025 L Oliven olie
0,008 L Balsamico
0,060 kg fillodej
1 stk Lime
1/16 Dild
0,006 kg Salt
Man starter med at finde de forskellige råvarer frem. Derefter renser man stenbider kvabso, som man skal kun skal bruge rognen fra. Rognen kommes over i en skål med kold vand, som så piskes, for at få hinden af. Derefter kommes rognen over i et klæde til afdrypning. Drysses med salt.
Stenbideren renses, og skæres i fileter, som derefter skæres i tern. Ca. 1 gange 1 cm. Lægges over i et ovnfast fad og smøres med honning. Sættes i ovnen i ca. 10 min ved 200°, eller til de er begyndt at tage farve.
Dressingen laves af cremefraiche, lime og lidt honning. Limeskallen rives og kommes i cremefraiche. Smages til med honning og lime saft.
fillo dej skæres i passende stykker og pensler hver lag med oliven olie. Lægges i en skål lag for lag (ca. 4) og til sidst lægges en alufoliekugle oveni, for at lagene ikke skilles af. Sættes i ovnen i ca. 7-8 min ved 200°, eller til de er gylden.
Broccolien blancheres. Gulerødder, rødløg, porrer og jordskokker renses og skæres i strimler. Broccolien afdryppes og kommer sammen med de andre rodfrugter i en skål. Marineres i oliven olie, balsamico og honning.
Stenbider stykkerne vendes i salaten og kommes over i fillo kurvene. Pyntes med stenbiderrogn og dild. Evt. En gulerodsrose