8-10 personer
1 fersk lakseside på ca. 1,5 kg
ca. 100 g salt (helst flor de sel - salter ikke helt så hårdt og er ikke bitter)
ca. 25 g sukker
sort peber fra mølle
reven appelsinskal af 2 appelsiner
1 stort bdt kørvel, groft skåret
1 stort bdt dild, groft skåret
3 cl. Grand Marnier
Renskåren laks med skind og uden ben, krydres med salt, sukker, peber og appelsinskal. Gnid det godt ind.
Fisken dækkes med de groft skårne krydderurter, som er omhyggeligt skyllede.
Den marinerer med Grand Marnier i 2 døgn i køleskabet i et fad under ikke for tæt sluttende film.
Dressing:
3 spsk Dijon sennep
6 spsk brun farin eller cassonade
2 spsk fed cremefraiche, min. 38 procent
citronsaft, salt og peber
1 bdt fintskåret dild
Sennep og sukker koges sammen, røres med cremefraiche, smages til med citronsaft, salt og peber. Vend dilden i.
Skrab dild og kørvel af laksen og skær den i tynde skiver.
Kan anrettes på tallerken eller fad med dressing og fintskåret dild.
Smager godt med groft brød eller nypillede aspargeskartofler.