Dette er en god gammel klassiker, der passer godt både til
vintervejret og slunkne pengepunge efter jul. Jo mere tid du ofrer på de bløde
løg, desto mere intens bliver smagen.
Arbejdstid: 25 min. Koge/stegetid: 1 time 2 personer. Er du
alene så halver portionen.
#
3 store løg
1-2 fed hvidløg
3 kviste frisk timian
1 laurbærblad
¼ tsk salt
1 spsk olie eller smør
1 spsk hvedemel
½ liter bouillon eller vand
evt. ½ dl sherry
sort peber
sherryvineddike eller citronsaft
salt og peber
2-4 skiver flutes eller lyst brød
50-75 g gruyere ost eller emmentaler
*
Pil løg og hvidløg og snit dem fint.
Steg dem langsomt gyldne sammen med timian, laurbær og salt
i en gryde med olie eller smør ved svag varme i 30-45 min. under omrøring.
Drys melet i gryden og rør det ud i løgene.
Tilsæt væske og friskkværnet sort peber.
Lad suppen simre ca. 20 min.
Tag timiankviste og laurbærblad op.
Smag suppen til med sherryvineddike eller citronsaft, salt
og peber.
Fordel den i 2 ovnfaste suppeskåle.
Rist brødet let og læg det på suppen.
Riv osten groft, drys den over og gratiner under grillen i
ovnen 3-5 min.
Server straks.
TIPS: Gnid evt det ristede brød med et overskåret
hvidløgsfed, før det lægges på suppen.
Brug evt. flere forskellige slags løg og måske en porre.
Erstat evt. timian med oregano, rosmarin eller salvie.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin