Logo

Gratineret grapefrugt

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Forbløffende enkelt - forbløffende lækkert: varm grapefrugt med rørsukker og dertil citron-cremefraiche med koriander

Forbløffende enkelt - forbløffende lækkert: varm grapefrugt med rørsukker og dertil citron-cremefraiche med koriander

 

1 rosa grapefrugt

2 spsk creme­fraiche 18%

reven skal fra en økologisk citron,

1 tsk citronsaft,

2 knsp stødt koriander

2 tsk sukker.

2 spsk rørsukker

 

Grapefrugt halveres.

Frugtkødet skæres fra skallen hele vejen rundt, så det kun hænger fast i midten.

Skærefladen duppes tør, og frugten stilles i fryseren i et kvarter.

Creme­fraiche røres sammen med ½ tsk reven skal fra en økologisk citron, 1 tsk citronsaft, 2 knsp stødt koriander og 2 tsk sukker.

Det dækkes til og sættes koldt.

Tag grapefrugthalvdelene ud af fryseren, drys rørsukker på hver, sæt dem på en plade, der straks sættes på øverste rille i den forvarmede ovn, hvor frugterne grilles i 5-10 minutter, til sukkeret er karamelliseret. Pas godt på, at det ikke brænder på!

Serveres med citroncremefraichen.

--

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.892 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her