Hurtigt og let. Småt, elegant og meget enkelt. Denne forret
laver du i en håndevending, og alle kommer til at elske den • Laks indeholder
kalcium og D-vitamin. En optimal kombination, da D-vitamin stimulerer kroppens
optagelse af kalcium.
Tilberedning 30 min. 4 portioner
# Råvarer til Fyldte lakseposer:
12 skiver (ca. 200 g) røget laks
2 dl kvark
1½ dl cremefraiche
2 spsk friskpresset citronsaft
¼ tsk salt
⅛ tsk hvid peber
1 knivspids cayennepeber
1 skalotteløg
1 fed hvidløg
1 bundt blandede krydderurter
purløgsstrå til at binde sammen med
GARNERING: ruccola blade
*
Fremgangsmåde:
1 Rør kvark og cremefraiche sammen.
Smag til med citronsaft, salt, peber og cayennepeber.
Pil og hak skalotteløget og rør det i kvarkblandingen.
Pil hvidløget og pres det i.
2 Skyl krydderurterne og ryst dem tørre.
Knib bladene af og hak dem fint.
Rør krydderurterne i kvarkblandingen.
3 Læg lakseskiverne på en plan overflade og læg
kvarkblandingen nogenlunde på midten.
Før lakseskiverne sammen over fyldet og bind dem sammen med
purløgsstrå, se billedet.
4 Skyl ruccola-bladene og ryst dem tørre.
Fordel bladene på fire tallerkener og læg lakseposerne
ovenpå.
Server med ristet brød eller baguetteskiver og smør til.
Tips & råd
Fyld små udhulede tomater med kvarkblandingen.
Begynd med at dele tomaterne.
Grav indmaden ud med en ske.
Fyld tomaterne med blandingen.
Det går hurtigere, hvis du lægger lidt kvarkblanding på
laksen og folder lakseskiven på midten.
Læg laksen på salaten og drys med klippet purløg.
PR. PORTION: Energi: Kcal 210 = kj 882
Kulhydrat 4 g Protein 17 g Fedt 14 g (60%) Fibre <1 g