Under den papirtyndt skårne parmaskinke gemmer der sig en herlig friskost, krydret med grøn peber og krydderurter
Tilberedning, 30 min. (plus tid til afkøling).
400 g fuldfed friskost
1 spsk purløg, snittet
1 spsk dild, fintklippet
1 spsk citronsaft,
2 tsk grønne peberkorn i lage, afdryppede
salt
et par stænk tabasco
4 skiver parmaskinke
salathoved, eller blande salater
4 små forme (à 1¼ dl indhold)
Friskost røres med snittet purløg, fintklippet dild, citronsaft, afdryppede grønne peberkorn i lage, salt og et par stænk tabasco.
Formene fores med plastfolie.
Læg en skive parmaskinke i bunden af hver form og fyld friskostmassen i.
Stil det hele koldt i 2 timer.
Terrinerne vendes, folien fjernes, terrinerne skæres i skiver og serveres på en blanding af forskellige salatblade.
Pr. portion, 14 g protein, 33 g fedt, 3 g kulh. = 362 kcal (1515 kj)
--
Kylling i aromatisk pakke
Har du lyst til en pakke kylling? Bagt i ovnen med appelsin, gulerod og rosmarin dufter det aldeles forførende, når man åbner pakken.
Tilberedning: 40 min. Til 2 portioner:
300 g gulerod
1 appelsin, økologisk og usprøjtet
2 stykker bagepapir (à 40x40 cm)
2 kyllingebrystfileter (à 120 g)
salt og peber
2 spsk olie til at stege i
2 små rosmarinkviste
1 tsk honning
Gulerødder skrælles og høvles eller skæres i meget tynde skiver.
Af en uskrællet appelsin skæres 4 tynde skiver, resten af frugten presses.
Bagepapir skæres til.
Kyllingebrystfileter krydres med salt og peber og brunes på alle sider ved stærk varme på en pande i 2 spsk olie.
Rosmarinkviste tilsættes og steges med et øjeblik.
Alt tages op og stilles til side.
Gulerødder og appelsinskiver svitses et øjeblik, panden koges af med 6 spsk appelsinsaft, og det hele krydres med salt, peber og 1 tsk honning.
Saucen hældes ud på midten af bagepapirstykkerne.
Kyllingekød og rosmarin lægges ovenpå.
Papiret foldes sammen over fyldet, siderne lukkes, eventuelt med lidt bomuldsgarn. Pakkerne sættes på en plade, og kødet sættes i den forvarmede ovn på 2. rille fra neden i 20 minutter ved 200°C (varmluft 180°C).
Pr. portion: 30 g protein, 11 g fedt, 10 g kulh. = 260 kcal (1090 kJl
--
Rösti med gulerødder
Man kan ikke lade være med at holde af dem, disse schweiziske knasende sprøde pandekager af revne kartofler. Og med gulerødder er de endnu bedre!
Tilberedning: 30 min. Til 2 portioner:
1 løg
200 g gulerod
200 g kartofler
1 spsk hvedemel
2 æggeblommer
salt, peber og muskat
4 spsk olie til at stege i
Løget hakkes fint.
Gulerødder skrælles og rives groft.
Kartofler skrælles og rives groft.
Gulerods- og kartoffelstrimlerne duppes grundigt tørre, blandes godt med løg, 1 spsk mel og 2 æggeblommer og krydres kraftigt med salt, peber og muskat.
2 spsk olie varmes op på en slip-let pande.
Halvdelen af massen lægges i panden til 4-5 Rösti.
Steg dem sprøde og gyldenbrune ved middel varme i 3-4 minutter på hver side. Resten af massen steges på samme måde i 2 spsk olie.
Pr. portion: 6 g protein, 26 g fedt, 22 g kulh. = 353 kcal
--
Appelsinsuppe
Den lette frugtsuppe tager sig ekstra godt ud, hvis den tilberedes med blodappelsiner. Tilberedning, 20 min. Til 2 portioner:
5 dl appelsinsaft
2 strøgne tsk Maizena
1 brev vaniljesukker
1 lille kanelstang
4 kardemommekapsler
1 æg
salt
2 spsk sukker
Tag 5 spsk fra appelsinsaften og rør dem med 2 strøgne tsk Maizena.
Resten af saften, 1 brev vaniljesukker, 1 lille kanelstang og 4 kardemommekapsler bringes i kog under stadig omrøring, tildækkes og stilles derefter til side.
1 æggehvide piskes stiv med 1 knsp salt.
2 spsk sukker (med lidt top) hældes langsomt i æggehviden, mens der piskes videre i 2 minutter.
Udstik små æggehvideboller med 2 teskeer, og sæt dem på den varme suppe.
Lad det hele trække under låg ved svag varme i 10 minutter.
Suppen må ikke mere koge, og låget skal blive på gryden!
Før serveringen fjernes kanelstangen og kardemommekapslerne.
Pr. portion: 4 g protein, 0 g fedt, 48 g kulh. = 228 kcal
--
SÅ SKULLE DAGEN VÆRE REDDET OG I KAN BLIVE MÆTTE