Cremet friskost med herlige krydderurter som pålæg, eller
som dip til friske grønsager - det bliver en nydelse for hele familien.
Forfriskende • Når du kombinerer mejeriprodukter med proteiner fra planteriget,
får du mange livsnødvendige aminosyrer.
Forberedelse afdrypning 3 timer. Tilberedning 5 min. Til 500
g friskost:
# Råvarer til Friskost krydret
1 l kærnemælk, økologisk
3 dl cremefraiche
3 spsk finthakket basilikum, persille
(eller andre friske krydderurter)
1 fed hvidløg
½-1 tsk salt
1 tsk groft kværnet peber
*
Fremgangsmåde:
1 Varm kærnemælk og cremefraiche ved svag varme i en gryde
til ca 50 °C, eller til vallen skiller fra.
Rør rundt nu og da.
Hæld blandingen i et kaffefilter, eller en si med et
viskestykke og lad vallen løbe af i ca. 3 timer.
2 Skyl krydderurterne og lad dem tørre. Hak dem fint.
Hak det pillede hvidløgsfed fint og rør det i ostemassen.
Smag til med salt og peber og form massen til en, eller
flere små runde oste.
Garner gerne kanterne med lidt af de grønne krydderurter.
Tips & råd
Sprøjt osten ud i smukke mønstre med en sprøjtepose. Skær fx
selleri i lange stænger og garner med osten. Eller kom den i små petit chouer.
Gem vallen som drypper fra. Den er både vitamin- og
mineralrig. Anvend den som fx gær-væske, når du bager brød. Det giver ekstra
smag på brødet.
SERVERINGSFORSLAG
Godt som pålæg eller at servere som appetitvækker på fx
pumpernickel eller på kiks på et ostebord. Dyp friske, fintskårne grøntsager i
osten.
PR. 100 G: Energi: Kcal 167 = kJ 701
Kulhydrat 3 g Protein 8 g Fedt 14 g (75%) Fibre <1 g