4 personer
olivenolie
4 tykke skiver pancetta, italiensk bacon
1 stk bornholmerhane eller perlehøne, delt i 8 stykker
2 banan-skalotteløg eller alm. løg i kvarte
2 fed hvidløg, finthakket
100 g grillet rød og gul peber fra glas, drænet
3 spsk sorte og grønne oliven
8 nye gulerødder i stykker
2 stk laurbærblade
300 ml hvidvin
Sæt ovnen på 190°C (varmluft 170°C).
Opvarm 1 spsk olie i en stor ovnfast gryde.
Steg pancettaen på hver side, til den er gylden.
Tilsæt fjerkræstykkerne, og brun godt.
Sæt det til side.
Svits skalotteløgene i 3 minutter, tilsæt hvidløg i yderligere 1 minut.
Tag det væk fra blusset, og læg kødet og pancettaen tilbage i gryden sammen med peber, oliven, gulerødder og laurbærblade.
Hæld vinen over, og sæt fadet utildækket i ovnen i 40 minutter, eller til kødet er gennemstegt.