(linguine al salmone) 4 personer
200 g røget laks
2 stk gulerødder, revet groft
1 stk Zucchine, revet groft
1 stk porrer i skiver
1 fed hvidløg hakket
1 d olivenolie
¼ l piskefløde (Panna Cousine)
½ stk Citron - revet skal af
500 g Fettuccine (båndpasta)
salt & peber
Sæt rigeligt vand over til pastaen, brug en stor gryde idet vandet skal dække.
Vent med at salte vandet indtil det koger op igen efter at pastaen er kommet i, så optager pastaen mest salt.
Gulerod og Zucchine renses og rives groft på et rivejern.
Porren skæres i tynde skiver. Hvidløget pilles, halveres, hakkes og varmes i olivenolien.
Grøntsagerne tilsættes, der røres godt, og de svitses i ca. 5 min. uden at branke.
Tilsæt fløde og citronskal. Skær laksen i strimler.
Kog pastaen al dente og hæld vandet fra.
Bland den straks med fløde-grønsagssaucen og laksen.
Serveres som primo eller secondo med godt italiensk olivenbrød til.