12 jomfruhummerhaler med skal
1 spsk olivenolie
1 fed hakket hvidløg
1 fint hakket rød chili
1 bdt klippet dild
1 skalotteløg i små tern
Salat:
3 fennikelknolde skåret i ultratynde skiver
1 spsk sukker
3 spsk kogende vand
3 spsk citronsaft
1 tsk revet citronskal
1 spsk olivenolie
1 dl friske små blade af bredbladet persille
Grillet jomfruhummer:
Flæk jomfruhummerhalerne med en stor kniv og læg dem i et fad.
Vend olivenolie med hvidløg, rød chili, dild og skalotteløg og fordel det over halerne, drys også med salt og peber.
Lad dem træk-ke ½ time på køkkenbordet, eller et par timer i køleskabet.
Tænd ovnens grill.
Grill jomfruhummerhalerne i ca. 2 min. eller til kødet lige slipper skallerne.
Server med fennikelsalat og lyst brød ad libitum.
Fennikelsalat:
Opløs sukkeret i kogende vand og tilsæt citronsaft, skal af revet citron og olivenolie. Smag til med salt og peber og evt. lidt ekstra sukker.
Bland godt med fenniklen og lad salaten trække mellem ½ og 2 timer inden persillebladene blandes i og salaten serveres.
Tips:
Tynde skiver af hel fennikel laves lettest med en mandolin, et bræt med en tynd knivklinge der evt. kan indstilles.
Det kan også gøres med en skarp kokkekniv og stor tålmodighed.