3 hummerhaler
½ lime
2 fed hvidløg
salt og peber
2 spsk olivenolie
3 fed hvidløg, knuste
1 løg, finthakket
1 gul peberfrugt, udkernet og finthakket
½ tsk spidskommen
½ tsk tørres oregano eller 2 tsk frisk
2 ½ dl tomatpure
2 ½ dl tør hvidvin
1 laurbærblad
250 g pillede afdryppede rejer men stadig med halen på
250 g kammuslinger
3 spsk frisk hakket koriander
Hak hummerhalerne i halve på langs.
Lad halen blive i skallen og fjern åren
Læg halerne i en skål og pres lime over, læg hvidløgsfedene i skålen og drys med salt og peber.
Lad det marinere ca 15 minutter, fjern marinaden før hummerhalerne bruges.
Opvarm olien i en sauter eller stegepande.
Tilsæt hvidløg, løg, peberfrugt, spidskommen og oregano.
Kog indtil at løgene er let brunede ca 6-8 minutter.
Tilsæt tomatpure i og steg med grønsagerne.
Tilsæt hvidvin, laurbærblad, salt og peber i og lad det simre.
Tilsæt hummer og lad det simre videre 4-5 minutter
Tilsæt rejer og kammuslinger og lad det koge videre 4-5 minutter
Hvis saucen er for tør kan der tilsættes mere hvidvin.
Fjern laurbærbladet og smag til med salt og peber, tilsæt koriander, rør det i og server straks
Serveres med ris.