12-16 østers, de danske Venø-østers fra Limfjorden er rigtig gode
Dressing:
2 spsk citronsaft
1 spsk finthakket skalotteløg
4 spsk god koldpresset olie
1 flaske Champagne
evt. ristet brød
Pisk dressingen sammen.
Åbn østersen med en østerskniv, og hold godt fast om den med et viskestykke. Pas på, at saften ikke skvulper over.
Dryp østersen med et par dråber dressing.
Drik dejlig kold champagne til.
Spis evt. lidt ristet brød indimellem.
Tips:
Man kan sprødstege bacon og knuse det. Den stegte bacon kan drysses over østersene i meget små mængder, den skal ikke helt overdøve østerssmagen.
Som trøst til dem, der absolut ikke kan spise og nyde rå østers, kan østers gratineres i ovnen med lidt hollandaisesauce.
Østers skal være helt friske, lugte frisk og være lukkede. Hvis de er lidt åbne, skal de lukke sig, når man banker på dem. Er du bare lidt i tvivl, så kasser dem!