10 stk - gode til receptionshapser og kan også stå på et buffetbord som en slags fyld, man tager en af, kan laves dagen i forvejen, stå koldt og smøres på ristet brød lige inden servering.
2 hårdkogte æg
200 g persillerod
½ dl purløg
½ dl bredbladet persille
2 spsk timian
salt og peber
2 spsk god olivenolie
saften af ½ citron
10 skiver flûte evt. skåret på skrå
Pil og hak æggene meget fint.
Skræl persillerødderne og skær dem i meget små terninger (eller riv dem groft) og blancher dem i 20 sekunder i letsaltet vand.
Bland æg og persillerødder og tilsæt finthakkede krydderurter, så æggesalaten bliver helt lysegrøn.
Smag til med salt og peber og pisk olie og citron sammen og vend i til sidst.
Ved servering skæres brødet i skiver og ristes i ovnen eller på brødrister.
Kom skefulde af blandingen på nyristede brødskiver.