En lækker, cremet og varmende champignonsuppe som serveres
med flutes eller kuvertbrød.
#
500 g champignon
20 g smør/margarine
2 finthakkede skalotteløg
2 spsk hvedemel
1,25 l suppe (kogende vand + grønsagsbouillon terning)
salt og hvid peber
½-1 dl piskefløde
1-2 spsk citronsaft
1-2 spsk tør sherry
Tilbehør: evt. flûtes eller kuvertbrød
*
Rens champignon og skær dem i tynde skiver.
Hak løgene meget fint.
Damp løgene i fedtstoffet, til de er klare, men ikke brune.
Drys hvedemel over og rør, til alt melet er opsuget.
Tilsæt kogende suppe lidt efter lidt ved konstant omrøring.
Smag til med salt og hvid peber.
Tilsæt champignonskiverne og rør fløden i suppen.
Lad suppen småkoge uden låg i 8-10 min.
Smag til med citronsaft og evt. sherry.
Serveres med flûtes eller kuvertbrød.
Energi: 15% protein, 62% fedt, 23% kulhydrat