En lækker champignonsuppe
med mandler på, er hurtig og nem at lave og smager helt fantastisk - få
opskrift her.
#
500 g champignon
1 hakket løg
30 g smør
3 spsk hvedemel
1 dl hvidvin
1-1,5 l hønsebouillon
2 dl piskefløde
salt, peber
Fyld:
skivede champignon
1 dl piskefløde
1 æggeblomme
Maizenamel
60 g ristede mandelflager
*
Del champignon i hoved og stokke.
Læg hovederne til side til fyld i suppen.
Hak stokkene og løget og damp dem 5 minutter i smør.
Drys hvedemel på og rør rundt.
Tilsæt hvidvinen og spæd med bouillonen.
Kog under låg i 20 minutter.
Si suppen og hæld den tilbage i gryden.
Tilsæt piskefløde og kog suppen igennem.
Smag til med salt og peber.
Kom champignonhoveder, der er kogt 5 minutter i 25 g smør og 1 spsk citronsaft, med væde i suppen.
Pisk piskefløde og æggeblommer sammen og tilsæt evt også Maizenamel, hvis du synes, suppen skal være tykkere.
Rør blandingen i suppen og varm den igennem (må ikke koge).
Hæld suppen i varme tallerkener og drys med ristede mandelflager.
Server brød til fx kartoffelbrød.