600 g meget tyndtskåret laks
Tapenade af:
1 ½ - 2 finthakkede rødløg
olivenolie til stegning
3 - 4 finthakkede stilktomater UDEN kerner
1 håndfuld hakkede kapers
1 håndfuld grofthakket ruccolasalat
lidt salt - syde/havsalt er bedst
peber fra kværn
evt ½ rød finthakket chili - det giver et godt pift.
Pyntes med:
lakserogn
jomfruolivenolie og evt citronsaft
Få fiskehandleren til at skære laksen MEGET tyndt ud - eller frys laksen let og skær den fint med en laksekniv.
Svits de finthakkede løg i olien på en pande - de skal bare blive "gennemsigtige" - IKKE brune.
Hæld løgene over i en skål og lad dem køle af.
Bland de finthakkede tomater i.
Derefter tilsættes de hakkede kapers og grofthakket ruccolasalat.
Smages til med en smule salt, peber og evt chili - og en anelse olivenolie.
Blandes godt - lad tapenaden trække lidt.
Læg laksen i et tyndt lag på en flot stor tallerken og anret tapenaden rundt om laksen i en dekorativ cirkel.
Dryp til sidst med lidt olivenolie og evt lidt citronsaft.
Drys lakserognen fint ud over hver tallerken.
Serveres evt med nybagt sprødt italiensk brød, olivenolie/smør samt hav/sydesalt. Revet parmesan reggiano kan bydes rundt, så kan man selv drysse på efter smag.
Tips: Det søde strejf fra rødløgene giver et godt modspil til de salte kapers. Pas derfor på med at tilsætte salt til sidst.