Logo

Carpaccio af dansk hummer serveret med stuvede jordskokker

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

 

1 dansk hummer ca. 600 g
½ kg store jordskokker
½ liter piskefløde
2 dl cremefraiche 38%
50 hvedemel
1 bundt dild
5 æggehvider
1 citron
20 g Sevruga kaviar
3 dl olivenolie
3 dl vindruekerneolie

Hummeren blancheres 10-15 sek. i spilkogende letsaltet vand, derefter over i koldt vand.
Kødet kan nu tages ud af skallen mens det er "råt".
Halekødet rulles stramt i køkkenfilm til en cylinder og fryses.
Jordskokkerne skrælles og skæres i tynde skiver, ⅓ fritteres i hed olie til de er gyldne og drysses med salt.
De resterende jordskokker koges møre i piskefløden, der koges ind til passende konsistens, og smages til med citronsaft, salt og peber.
Æggehvider, cremefraiche, hvedemel, dild og en knivspids salt blandes til en homogen dej, der smøres ud på bagepapir i ca. 6 cm. runde skiver.
Herpå lægges 1 tynd skive af kødet fra kloen, og det bages i ovnen ved 200ºC til den er gylden.
Hummerskalllerne og urteresterne brunes i en gryde og tilsættes olien, der sættes til side og trækker i 2 timer.
Derefter passeres det igennem et klæde og urenheder fjernes, smages til med salt og peber.
Anretning:
Hummerkødet fra halen tages ud af fryseren, og skæres på pålægsmaskine i 1 mm. tynde skiver, der lægges i en cirkel på en stor tallerken, hvor de pensles med olie, citronsaft og salt og peber.
Jordskokkestuvningen lunes og anrettes midt på tallerkenen.
"Hummerkiksen" pyntes med et stykke af hummerskallen og dild.
Rundt kanten på tallerkenen lægges sevruga caviar og lidt oliven.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (10 stemmer)
Siden er blevet set 2.443 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem vil du helst have som ny statsminister?
Effektiv reklame - klik her