1 kg kalvebrisler
2 løg
4 gulerødder
1 porre
30 g smør
½ flaske tør hvidvin
2 ½ dl lys kalvebouillon
Krydderurtebuket af 2 stilke timian, 5 kvist e persille, laurbærblad
2 dl piskefløde
½ citron
Salt
peber
*
Læg brislerne i koldt vand 1 times tid. Kog dem herefter i letsaltet vand 2-3 minutter. Skyl dem straks i koldt vand og fjern hinderne, årer og andre urenheder.
Hak løgene og riv gulerødderne. Snit porren fint. Svits grønsagerne i smørret i en gryde. Kom brislerne sammen med vin og bouillon. Læg krydderurtebuketten i og drys med salt og peber. Lad det simre ca. 20 minutter.
Tag brislerne op og hold dem varme. Fjern krydderurtebuketten. Kom grydens indhold i en blender og hæld det tilbage i gryden og hæld fløden ved. Kog yderligere ind for god varme i 5 minutter. Smag til med citronsaft, salt og peber.