Logo

Braiserede brisler med urter

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Brisler findes i alle pattedyr. De kan sagtens spise og har en let, delikat smag. Her laves kalvebrisler med urter og grøntsager. Lækkert og hurtigt.


1 kg kalvebrisler
2 løg
4 gulerødder
1 porre
30 g smør
½ flaske tør hvidvin
2 ½ dl lys kalvebouillon
Krydderurtebuket af 2 stilke timian, 5 kvist e persille, laurbærblad
2 dl piskefløde
½ citron
Salt
peber

*

Læg brislerne i koldt vand 1 times tid. Kog dem herefter i letsaltet vand 2-3 minutter. Skyl dem straks i koldt vand og fjern hinderne, årer og andre urenheder.

Hak løgene og riv gulerødderne. Snit porren fint. Svits grønsagerne i smørret i en gryde. Kom brislerne sammen med vin og bouillon. Læg krydderurtebuketten i og drys med salt og peber. Lad det simre ca. 20 minutter.

Tag brislerne op og hold dem varme. Fjern krydderurtebuketten. Kom grydens indhold i en blender og hæld det tilbage i gryden og hæld fløden ved. Kog yderligere ind for god varme i 5 minutter. Smag til med citronsaft, salt og peber.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.996 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her