½ pakke frisk gær eller ½ pakke tør
1 kop lun mælk
3 ¾ dl sigtet hvedemel
2 æg æggeblommer, let pisket
½ dl fløde 50 %
lidt salt
2 æggehvider, stiftpisket
1 spsk usaltet smør
2 ½ dl cremefraiche
120 g sevruga kaviar eller mere hvis De ønsker det
I en stor skål, opløses gær i mælk.
Pisk 2 ½ dl af melet i. til det er jævnt.
Dæk til med et rent viskestykke og sæt det lunt i ca. 2 timer.
Slå ned og rør æggeblommer, fløde og det sidste hvedemel i.
Tilsæt salt og vend derefter æggehviderne i.
Dæk igen og sæt til side i 30-40 minutter, til dejen er let og svampagtig.
Sæt en pande over middel varme og smelt lidt smør.
Brug en spiseske og form 7.5-centimeter blinis (pandekager) med dejen.
Lav nogle få blinis ad gangen.
Steg til gyldenblond efter én side, derefter vend og steg den andre side. Når blinis er færdig, læg dem på en ovnfast tallerken eller fad og hold lun.
Ved serveringen, arrangeres 3-4 blinis på hver tallerken og toppes med lidt cremefraiche og kaviar.
Tips: Denne opskrift er en del af menuen til Babettes Gæstebud