Ballotine de pintade
1 perlehøne
2 skalotteløg
Salt og peber
1 dl cognac
400 gr skinkekød i tern
100 gr hønselever
1 dl hvidvin
1 spsk madagascarpeber
2 æg
Brunoise:
2 gulerødder
1 courgette
½ knoldselleri
Perlehønen udbenes dagen før og deles i to.
Marineres i cognac, hvidvin samt salt og peber.
Grønsagerne skrælles og skæres ud i små brunoise.
HUSK! at komme lidt citronsaft hen over sellerien, ellers bliver den brun. Grøntsagsbrunoisen koges i letsaltet vand så den stadig forbliver sprød.
Svinekød, lever og skalotteløg køres igennem kødhakkemaskinen og æggene tilsættes sammen med grønsagerne og madagascarpeber.
De udbenede sider af perlehønen lægges med skindsiden nedad på et smurt stykke alufoliepapir.
Farsen lægges i midten og perlehønen rulles til en pølse, der lukkes i begge ender.
Pocheres i kogende vand ca. 20-25 min. og afkøles.
Anretning:
Ballotinen skæres i tynde skiver. Man kan evt. servere en salat til, sammen med en creme
fraiche dressing med sennep og krydderurter eller en peberrodssauce.
Tips: Ballotine kan også bruges som del af en buffet til natmad.
Kan serveres varm med en brun sauce.