Fyld:
100 g gedeost (Cabridoux)
100 g flødeost
2 spsk fintklippet persille
2 spsk friskhakket mynte
1 æggeblomme
4-5 plader spring roll pasta
æggehvide til pensling
olie til kogning
Rør fyldet sammen og stil det køligt en times tid.
Aflange börek: Del dejen i firkanter på ca. 6 cm, hvis du bruger fillodej,
lægges to plader dej oven på hinanden, ellers bliver dejlaget for tyndt.
Pensl dejkanterne med sammenpisket æggehvide.
Læg lidt fyld på hver firkant, fold enderne ind og rul den sammen, så
den får tykkelse som en cerut.
Trekantede börek:
Skær dejen i lange strimler ca. 5 cm brede og pensl kanterne med
æggehvide.
Læg lidt fyld i den ene ende.
Bøj det nederste hjørne over til siden af den lange strimmel, så der
dannes en trekant, fold trekanten lige over og fold den til den anden
side.
Fortsæt således, til dejstrimlen er brugt op.
Kog börekerne sprøde og gyldne i en gryde i olie og server dem lune.