"Kold og kølig med pirrende samspil mellem røg olie, fedme og citrus - og med østers'en som aktiv medspiller" - appetizer for4 personer.
4 østers
1 citron
2 dl rapsolie
1 skive toastbrød
1 dl olivenolie
1 fed hvidløg Rosmarin
½ fintsnittet skalotteløg
Salt
Pynt: Vild brøndkarse (kan udelades)
Røget rapsolie: Hæld olien i en bakke og koldryg i 30 minutter.
Op bevar herefter olien
Croutons: Skær toastbrødet i små ens tern, rist dem sprøde i lidt olivenolie med hvidløg og rosmarin, afkøl på et stykke fedtsugende papir og krydr med salt.
Karamelliseret citron: Halver citronen og steg den hårdt på en pande, til saften er karamelliseret. AfKøl herefter citronen.
Åbn østerserne og dryp af på et stykke papir.
Læg dem tilbage i skolien.
Overhæld hver med 1 tsk røget olie, drys med lidt fintsnittet skalotteløg samt lidt sprøde croutons, et par dråber karamelliseret citron over og pynt evt. med lidt vild brøndkarse.