Når du steger i wok bevarer du råvarernes smag og nærings
indhold. Resultatet bliver en mager og meget lækker ret • Wok-stegning er en
meget mager tilberedningsmåde.
• Råvarernes aroma bevares meget fint. Der skal ikke bruges
ret meget salt og krydderier.
Wokstegning:
Inden du varmer wokken op, skal du rense alle grønsagerne og
skære dem i passende stykker. Så bliver alle grønsagerne færdige samtidigt, når
du steger dem.
Opvarm smedejernswokken ved god varme.
En teflonwok varmes op ved ikke for høj varme.
Stænk lidt vand i; Når det sprøjter kan du begynde at stege.
Hæld olie i wokken og læg så en bid grønsag i.
Hvis det sprutter er wokken varm nok til at stege i.
Prøv på at holde wokken ved denne temperatur.
Læg først de ingredienser i som tager længst tid at
tilberede,
siden de som bliver hurtigt færdige. Rør rundt hele tiden.
Tilsæt soya eller bouillon når grønsagerne er næsten
færdige.
Læg låg på og lad det hele koge sammen. Server straks.
Tips & råd
Når du køber en wok, kan du for det meste vælge mellem en
smedejernswok og en med teflonbelægning. Teflonwokken skal sættes på en kold
plade og må ikke få fuld varme.
Til denne wok skal du bruge en træske til at røre med.
Wokkens rundede form gør at tilberedningen går hurtigt. Der skal bruges meget
lidt fedtstof.
Rengør wokken uden opvaskemiddel, kun med varmt vand. Så
vasker du ikke den fine fedthinde af. Stil den til tørre på kogepladens
eftervarme.
Det kan være praktisk med en speciel "kurveske"
til at tage grønsagerne op med.