Logo

Vores bedste bagetips

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Vores bedste bagetips

 

Mel

Grove melsorter optager væsken langsommere end hvedemel. Pas på, at dejen ikke bliver for tør under æltningen, da melet langsomt vil opsuge væsken, og dejen bliver fastere i løbet af hævetiden. Melmængden afhænger også af, om man ælter dejen på maskine eller i hånden - maskinen ælter ofte mere mel i.

 

Gær og hævetid

Brug mindre gær og længere hævetid. Gærrester kan holde sig på køl i et par uger i en lille beholder eller pakket i film.

 

Det søde og det sure

En lille smule sukker og eddike i dejen giver næring til gæren. Syrnede mælkeprodukter virker også bageforbedrende og giver god smag og forlænger holdbarheden. Byt gerne op til halvdelen af væsken ud med surmælksprodukt.

 

Ovne

Der er stor forskel på ovne, så du skal altid tjekke dit bagværk, når totredjedele af bagetiden er gået.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 774 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her