Peppadew -
C. baccatum eller Baby pepper. En hot cherry Piquanté peber som modner
fra grøn til rød, det er denne frugt der anvendes i produktionen af den
originale Peppadew i Sydafrika. Planten bliver op til 85 cm høj, og giver
godt! styrke 3.
Historie
Denne type piquanté peber er oprindeligt fra Sydafrika og blev først
opdaget i begyndelsen af 1993 og introduceret til markedet senere samme årti. Navnet er en sammentrækning
af 'peber' og 'dug'. Skønt
peberen undertiden beskrives som et kryds mellem en peber og en tomat, er denne
beskrivelse ikke botanisk præcis
og refererer kun til ligheden i farve og størrelse mellem peppadew og
kirsebærtomater.
Ansøgninger er blevet foretaget af de forskellige ejere af mærket for at sikre
internationale opdrætteres ret ved ansøgning til UPOV.
Forarbejdning
Frugten behandles ved at fjerne frøene og reducere peberens styrke til mere
velsmagende niveauer og bliver derefter syltet og emballeret (fyldt på glas
eller dåse).
Smag
Smagen af Peppadew-frugten er sød,
fordi der tilsættes sukker i sylteprocessen
med mild styrke på ca. 1200
SHU på Scoville-skalaen.
Peppadew er et beskyttet varemærke for sweet piquanté peppers (en cultivar af
Capsicum baccatum) dyrket i Limpopo-provinsen i Sydafrika.
Peppadew er blevet set i Irma og Lidl (fyldte med en slags
feta smøreost)
De kan fint spises, som de er, men blendet i en dressing som
her, er de også virkelig gode. Perfekt til tun og kartoffelsalat, eller til
majssalaten. De små runde syltede peppadew kan nemmest beskrives som
peberfrugtagtige.
Se Peppadew
mayo opskrifter
Peppadew
mayo
Peppadew
dip