Tærte og cheesecake er populære desserter, som bliver lækre,
selv uden en masse smør i dejen. Her lærer vi dig de enkle kneb.
• Den letteste måde at spare kalorier på er at rulle dejen
meget tyndt ud og så lægge den i en form, beklædt med bagepapir.
For at mørdejen ikke skal sætte sig fast på kagerullen, bør
du drysse både bord og kagerulle med mel. Du kan også rulle dejen ud mellem to
stykker plastfolie.
Frugtpuré, fx abrikospuré er en god erstatning for sukker og
fedt i dejen.
Kog frugten mør og purer den så i blenderen.
Grahamskiks knuser man let i en stor plastpose.
Tryk kiksene itu med hånden, eller med en kagerulle.
Ælt ikke en mørdej for længe, så bliver den sej.
Ælt melet i, men kun til dejen er smidig og let kan formes
til en kugle.
Du kan erstatte en del af fedtstoffet med minarine, let
yoghurt, syrnet fløde, kvark eller kærnemælk. Dejen bliver da sprød og mager.
Tips & råd
Her er yderligere nogle råd om, hvordan du kan mindske
fedtindholdet i tærte bunde:
Erstat 3-4 dl af hvedemelet med knuste grahamskiks.
Bind det sammen med en æggehvide og 2 spsk æblejuice, moset
banan eller blommepuré.
Opskrift på mager mørdej:
Bland 3 spsk rapsolie med 3 spsk letmælk. Bland godt.
Tilsæt 2½ dl hvedemel, 1 knsp salt, 1 knsp sukker og 1 knsp
bagepulver.
Du får da en sprød og dejlig tærtebund med meget lidt mættet
fedt.