Logo

Harissa - chilisauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Harissa - chilisauce

 

Harissa er en tunesisk meget stærk chilisauce, som er klassisk tilbehør til bl.a. cous cous, og shawarma. Vi laver den i en stærk, men dog mildere version, hvor chilien er fortyndet med tørrede tomater, og en masse krydderier efter marokkansk tradition. Det giver en mere anvendelig chilisauce, som også er fremragende til at smøre kyllinger og fisk ind i, før man steger dem. Vær opmærksom på, at harissaen skal trække et par timer.

 

#

20 stk. tørrede eller friske chili, efter smag

(fx de Arbol, Ungarsk rund, Red cherry)

4 spsk ristet spidskommen

3 spsk ristet kommen

3 spsk ristet korianderfrø

1 spsk frisk eller tørret rosmarin

1 bundt marokkansk mynte

1 bundt koriander

200 g tørrede tomater

8 stk allehånde

1 spsk anisfrø

1 spsk fennikel frø

3 spsk brunt sukker

2 stk hele, pillede hvidløg

10 stk kardemommekapsler, frøene herfra

3 dl olivenolie

2 spsk groft salt

*

Rist krydderierne hver for sig på en tør pande, til de dufter. Blød de tørrede chilier ud i varmt vand. Frisk chili bruges direkte. Tag gummihandsker på og pil frøene ud. 

Kom alt i foodprocessor og kør til en lidt grov mos. Uden foodprocessor hakker man alt, hvad der kan hakkes fint på et bræt, knuser krydderierne groft i morter, eller kaffemølle (der aldrig kan bruges til kaffe igen). Så rører man det hele sammen. 

Smag til når det har trukket et par timer. Så kan man bedre vurdere styrken. Kom det på glas og dæk med 2 cm olivenolie. Harissaen kan holde nærmest ubegrænset, når den er under olie. Brug en ren ske til at tage af den med.

 

TIPS: Har du ikke mod på denne "nemme" opskrift, så køb en færdig harissa, fx:

 

Harissa - chilisauce


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 3.245 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her