En krydderiblanding til en klassisk Fajita. Smagen er af
urteagtig karakter med løg, chili, paprika, hvidløg, cayenne og en anelse spidskommen.
Passer til både tortilla- og tacofyld med kylling eller kød.
#
2 tsk chilipulver
1 tsk salt
1 tsk paprika
1 tsk sukker
¾ tsk knust oksebouillonterning (oksebouillon til oksekød, kyllingebouillon til
kyllingekød)
½ tsk løgpulver
¼ tsk hvidløgspulver
¼ tsk cayennepeber
¼ tsk knust spidskommen
1 spsk majsstivelse (hvis det bruges til hakket kød)
*
Alle krydderier blandes godt sammen, og kan derefter gemmes
i lufttæt beholder, så man kan med fordel blande en større portion - så er der en
nem løsning en anden gang, i stedet for at købe det forholdsvis dyre færdige
krydderi
Krydderiet smager lige så godt som købeversionen, og du kan jo lave den stærk
eller mild som du ønsker. Er du ikke til stivelse undlader man bare det - det
kan stadig fint bruges til kylling som jo ikke skal jævne, og oksekødet bliver
også fint, men bare knap så sammenhængende.
Prøv og du køber aldrig færdiglavet fajita krydderi igen