Krydrede kikærter:
150 g tørrede kikærter
½ tsk salt
1 laurbærblad
1 finthakket løg (ca. 100 g)
1 fed finthakket hvidløg
2 tsk olie
½ tsk stødte koriander
½ tsk stødt spidskommen
½ tsk stødt kanel
1 tsk sukker
1 tsk paprika
¼ tsk stærk, stødt chili
½ tsk kakaopulver
1 ds. flåede tomater (400 g)
2 tsk salt og 1 tsk peber
Tortillaer (8–12 stk.):
2 æg
100 g majsmel (1 ½ dl)
50 g hvedemel (ca. 5 spsk)
1 tsk salt
1 spsk olie samt olie til stegning
Tomat- og spinatfyld:
300 g renset spinat i strimler
4 tomater i skiver (ca. 300 g)
2 spsk hakket persille
2 spsk klippet purløg
Koriandercreme:
2 ½ dl hakkede, friske korianderblade
3 dl yoghurt naturel
½ tsk salt og ½ tsk peber
Krydrede kikærter:
Sæt kikærterne i blød i rigeligt, koldt vand i mindst 8 timer.
Hæld vandet fra kikærterne.
Kom kikærter, salt og laurbærblad i en gryde og dæk med rigeligt vand.
Bring kikærterne i kog og kog dem til de er helt møre, ca. 1 time.
Sauter løg og hvidløg i olien på en pande til løgene er klare, ca. 10 min.
Tilsæt koriander og spidskommen samt kanel, sukker, paprika, chili og kakao og sauter det i ca. 2 min.
Tilsæt 1 spsk vand og rør det godt igennem.
Tilsæt tomaterne og lad det hele koge ind til en fast masse, ca. 20 min.
Vend de kogte kikærter heri og varm det igennem.
Smag til med salt og peber.
Tortillaer:
Rør æg, majsmel, hvedemel samt 2 dl vand sammen til en klumpfri jævning.
Rør resten af vandet, olie og salt i.
Lad det trække 1 time i køleskabet.
Dryp lidt olie på en meget varm pande og bag tynde tortillaer i ca. 2 min. på hver side.
Dejen tilsættes evt. lidt ekstra vand, hvis den virker for tyktflydende.
Læg en skefuld krydrede kikærter og en skefuld tomat- og spinatfyld på hver sin halvdel af en tortilla.
Fordel en skefuld koriandercreme over hver – og fold pandekagen sammen.
Tomat- og spinatfyld:
Bland spinat, tomater, persille og purløg sammen.
Koriandercreme:
Vend korianderbladene i yoghurten og smag til med salt og peber.
Tips: Man kan udskifte spinaten i tomat- og spinatfyld med salat.
Kogte kikærter kan købes på dåse i mange indvandrerbutikker.
Frø af koriander og spidskommen får en kraftigere smag, hvis de ristes hele på en hed, tør pande i 1 min. og herefter knuses i en morter.
Grønsager pr. person: 350 g