Sildene er fyldt med
fintsnittede forårsløg, og lagen har fået et twist med citronskal.
4 personer. Arbejdstid:
20 min. Stegetid: 8 min. Trækketid: mindst 1 time
#
Lage:
2 dl æble- eller
lagereddike
75 g sukker
½ dl vand
5 peberkorn
1 laurbærblad
revet skal af 1
økologisk citron
Stegte sild:
4 ferske
sildefileter
1 bundt forårsløg
salt og peber
1½ dl rugmel eller
grahamsmel
30 g smør eller 2 spsk
rapsolie
*
Kog alle
lage-ingredienserne sammen i en gryde, og lad lagen køle af.
Klip finnerne af
sildene.
Drys dem på
indersiden med salt og peber.
Hak det hvide af
forårsløgene fint (gem det grønne), og drys det på sildefileterne.
Luk sildene sammen
på midten.
Vend sildene i
rugmel, og steg dem gyldenbrune på en varm pande med smør de skal have ca. 4
min. på hver side.
Læg sildene i et
lille fad, og lad dem køle af i 5 min.
Hæld lagen over
sildene, og lad dem trække i mindst 1 time.
De kan holde sig et
par dage i køleskabet.
Tag sildene op af
lagen, og anret dem på et fad.
Hak det grønne fra forårsløgene,
og drys det over sildene.
Server med rugbrød.