Den fynske rygeost
er noget helt særligt. Det er den eneste danske ost, som er opfundet i Danmark
uden inspiration fra andre lande. Især om sommeren er den god med friske grønsager
til.
Sommersalat
2 personer. Er du
alene så halver portionen. Arbejdstid: 15 min.
#
125 g rygeost 5+
50 g mayonnaise
6-8 radiser
⅓ agurk
1 lille bundt purløg
salt og friskkværnet
peber
Tilbehør: groft
rugbrød eller surdejsbrød
*
RØR rygeosten sammen
med mayonnaise.
RENS radiserne, og
skær dem i skiver.
Vask agurken, og
skær den i små terninger.
Skyl og tør
purløgene, og snit eller klip dem fint.
BLAND rygeosten med
radiser, agurk og purløg.
Krydr med salt og
peber.
NYD salaten på brød.
Bagte, nye løg med rygeost
Retten kan nydes med
brød, til en salat eller som tilbehør til kød.
* 2-4 personer.
Arbejdstid: 10 min. Koge/bagetid: 10-15 min .
#
4 store nye løg med
top
125 g rygeost 40+
2-3 spsk mælk
salt og friskkværnet
peber
Tilbehør:
evt. en grøn salat
med tomat
brød
*
SKÆR løgene i halve,
og kog dem i letsaltet vand i 5 min.
Lad dem dryppe af,
og læg dem i et ovnfast fad.
RØR rygeosten blød
med mælk, og krydr med salt og peber.
FORDEL
rygeostblandingen på løgene.
Sæt fadet i ovnen
ved 250 °C, og bag dem i 5-10 min., til retten er gennemvarm.
Drys med frisk dild,
og server med brød og evt. salat.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin