Peberrodsdressing:
3,5 dl syrnet naturel 1,5%, fx A38® letmælk
3 spsk fintrevet frisk peberrod
¾ tsk sukker
½ tsk groft salt
friskkværnet peber
1 liter romainesalat revet i grove stykker (ca. 175 g)
500 g kolde, pillede kartofler i skiver
300 g kolde, dampede haricots verts i halve
6 marinerede sildefileter i 2-3 cm strimler (ca. 300 g)
6 forårsløg i tynde ringe (ca. 150 g)
3 hårdkogte æg i kvarte
1 lille bakke karse
Pynt: 1 spsk revet peberrod
Tilbehør: 240 g groft rugbrød
Peberrodsdressing: Vend A38, peberrod, sukker, salt og peber sammen i en skål. Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.
Fordel romainesalat, kartofler, bønner, sild og løg på portionstallerkener.
Læg herpå de kvarte æg og karse i buketter.
Kom lidt dressing på salaten og pynt med peberrod.
Server resten af dressingen i en skål ved siden af.
Tips: I stedet for marinerede sild kan man bruge kryddersild. Salaten egner sig også godt som en del af en frokost. Så er der til 6-8 personer.
Fryseegnet: Nej.