Rollmops er en tysk specialitet. Her ruller du sildefileter
sammen om noget fyld og lader dem trække i nogle dage. En dejlig sildeanretning
til dig...
# Råvarer:
4 sildefileter
2 bdt dild
1 rød peber
1 løg
Lage:
1 dl vineddike
1 dl vand
1½ dl melis
2 laurbærblade
8 peberkorn
*
Fremgangsmåde:
Kog ingredienserne til lagen igennem.
Del fileterne en gang igennem.
Rul hvert stykke om lidt klippet dild, hold fast med en
tandstik.
Læg silderullerne i en glasskål sammen med løgringe og
strimler af rød peber.
Hæld den afsvalede lage over og lad sildene stå koldt til
næste dag.
Skal det være helt rigtigt skal sildene stå koldt i 35 dage.
Snart kommer vi da ind i julemåneden, og julen er, som
bekendt, traditionernes tid. Og traditionen tro skal de fleste danskere da også
spise julefrokost, enten 1. eller 2. juledag. Ja, nogle er måske så heldige at
skulle til julefrokost begge dage. Traditionen tro starter man frokosten med
lidt sild.
Vi vil da også være tro mod traditionerne, så i lighed med
tidligere præsenterer vi her en opskrift på sild til frokostbordet, sådan lidt
ud over de sædvanlige hvide og røde sild.
Rollmops er en tysk sildespecialitet, der stammer fra
Berlin. Rollmops tilberedes af sildefilet, som har ligget i en lage af eddike
og salt i ca 35 dage.