1-1,2 kg ribbenssteg
1 spsk groft salt
2 laurbærblade
Gammeldags rødkål:
1 lille rødkål ca. 1 kg
25 g smør
1 dl eddike
2 dl ribssaft
1 tsk salt
ca. ¾ dl sukker
Tilbehør: 300 g rugbrød
Rids sværen helt ned til kødet med ½ cm's mellemrum - men undgå at ridse i selve kødet.
Har slagteren ridset stegen så gå den efter, nogle gange er ridsningen ikke dyb nok - især ikke i siderne.
Kom groft salt og laurbærblade ned mellem sværene.
Læg alufolie i bunden af bradepanden.
Læg stegen på en rist i bradepanden, så sværen ligger så lige som muligt.
Sæt stegen midt i en kold ovn.
Tænd ovnen på 200°C og lad stegen stå i ca. 1 ½ time, til kødet er gennemstegt.
Tag stegen ud af ovnen og lad den hvile lidt.
Servér kødet varmt eller koldt.
Rødkål:
Snit kålen fint og svits den i smør i en gryde.
Tilsæt eddike når kålen er faldet lidt sammen.
Kog ved kraftig varme nogle minutter uden låg.
Tilsæt ribssaft og salt og læg låg på gryden.
Kog kålen ved svag varme i ca. 1 time.
Smag til med sukker og evt. mere salt.