900 g ribbensteg
groft salt
Endvidere:
200 g gulerødder
200 g løg
2 + 2 spsk (oliven)olie
2 + 2 spsk balsamicoeddike
½ hoved romainesalat
6 burgerboller
mayonnaise
Drys salt mellem alle sværene på stegen.
Læg alufolie i bunden af bradepanden.
Læg stegen på en rist over bradepanden.
Sæt bradepanden midt i en kold ovn.
Tænd ovnen på 200°C og lad stegen stå i ca. 1½ time.
Skulle sværen ikke være helt sprød, så brun stegen efter ved 250°C
Skræl gulerødder og skær dem i tynde skrå skiver.
Pil løgene og skær dem i ringe.
Steg gulerødder i 2 spsk olie på en pande, til de er møre, men stadig har bid.
Dryp 2 spsk. balsamicoeddike over.
Steg under omrøring, til den er fordampet. Krydr med salt.
Tag dem af panden og steg løgene på samme måde.
Lun brødene og smør mayonnaise på, dernæst salatblade, ribbensteg og stegte grønsager.
Du kan selvfølgelig også garnere med det traditionelle rødkål og agurkesalat.
--