Friskrøget sild direkte fra fiskehandlerens røgeri er en
stor delikatesse. Her er den i kontrastfyldt selskab: stærk sauce med karry og hårdkogte
æg ...
# Råvarer:
6-8 røgede sild
2 rødløg
1 bdt dild
4 hårdkogte æg
Karrysauce:
1 rå æggeblomme
1 tsk karry
salt, peber
1 spsk eddike
2 dl piskefløde
* Fremgangsmåde:
Hak løg, klip dild og skær æg i skiver.
Hak endeskiverne.
Bland blomme, karry, salt, peber og eddike.
Tilsæt de hakkede ægge-endeskiver.
Pisk fløden til skum, og vend den forsigtigt i den krydrede
blomme.
Anret de rensede sild på et fad, hæld saucen over og pynt
med løg, æg og dild.
Tips: Synes du der er for mange ben i røgede sild, så prøv
røget forel, der fås udbenet i filletter.
...................................................