Mørdej til stor tærteform:
125 g fint hvedemel
125 g grahamsmel
100 g smør
½ tsk salt
ca. 4 spsk vand
Fyld:
4-5 porrer
smør/olie
3 dl A38
1 dl hirseflager
1 spsk krydderier efter egen smag
salt og peber
ca. 50 g revet ost
*
Mørdej - kan med fordel tilberedes på foodprocessor: Smørret smuldres ind i melet, til det ligner revet ost.
Salt tilsættes, og dejen samles hurtigt med vand.
Undgå at ælte for meget, da det kan resulterer i en sej dej.
Dejen trykkes ud i formen (stor tærteform) og fordeles så jævnt som muligt - eller hviler i en ½ time, så den kan rulles ud.
Tærtebunden stikkes med en gaffel og forbages uden fyld ved 225°C i ca. 10 min.
Fyld: Rens og skær porrene i tynde ringe og svits dem i smør/olie.
Bland A38, hirseflager, salt, peber, ost og krydderier sammen.
Bland derefter porrer og A38 blandingen sammen og fordel den på tærteformen.
Der kan evt. drysses med lidt ekstra ost oven på.
Tærten bages færdig ved 200°C i ca. 20 minutter.