Logo

Pirogger med fetafyld

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Prøv disse lækre pirogger med fetafyld til din frokost, til skovturen eller på farten. De er forholdsvis lette at lave, og kan sagtens spises kolde.

 

 

Dej:  
50 g margarine  
5 dl mælk  
50 g gær  
200 g groftrevne kartofler  
2 tsk salt  
1 æg  
16-18 dl hvedemel
 
Fyld:
2 flåede tomater
150 g fetaost
salt, peber
½ dl frisk basilikum

*
 
Dej:
Margarinen smeltes i en gryde og mælken tilsættes.
Gæren røres ud i den  lune mælk.
Revne kartofler tilsættes og salt og peber røres i.
Melet tilsættes lidt ad gangen til passende konsistens.
Dejen æltes godt igennem og hæver 30 minutter.
Fyld:
Hak kødet fra de flåede tomater og bland fetaost skåret i terninger heri. Smag til med salt, peber og frisk basilikum klippet i småstykker.
De kan også blande nogle sorte hakkede oliven i.
Dejen deles i 12 dele, som æltes til boller, trykkes flade og rulles til
cirkler ca. 15-20 cm.
Fyldet fordeles midt på cirklerne.
Knib kanterne sammen over fyldet på oversiden, så du får et kano-formet aflangt brød. Pensl med sammenpisket æg eller tykmælk.
Efterhæver 20-30 minutter.
Bages ved 225ºC i alm. ovn eller 200ºC i varmluftovn i 20-25 minutter.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 4.673 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her