Dej:
50 g margarine
5 dl mælk
50 g gær
200 g groftrevne kartofler
2 tsk salt
1 æg
16-18 dl hvedemel
Fyld:
2 flåede tomater
150 g fetaost
salt, peber
½ dl frisk basilikum
*
Dej:
Margarinen smeltes i en gryde og mælken tilsættes.
Gæren røres ud i den lune mælk.
Revne kartofler tilsættes og salt og peber røres i.
Melet tilsættes lidt ad gangen til passende konsistens.
Dejen æltes godt igennem og hæver 30 minutter.
Fyld:
Hak kødet fra de flåede tomater og bland fetaost skåret i terninger heri. Smag til med salt, peber og frisk basilikum klippet i småstykker.
De kan også blande nogle sorte hakkede oliven i.
Dejen deles i 12 dele, som æltes til boller, trykkes flade og rulles til
cirkler ca. 15-20 cm.
Fyldet fordeles midt på cirklerne.
Knib kanterne sammen over fyldet på oversiden, så du får et kano-formet aflangt brød. Pensl med sammenpisket æg eller tykmælk.
Efterhæver 20-30 minutter.
Bages ved 225ºC i alm. ovn eller 200ºC i varmluftovn i 20-25 minutter.