Pariserbøf kan kaldes klassisk dansk ret, der traditionelt består af en bøf af hakket oksekød på et stykke hivdt brød, der steges. Her er dog en moderne version med mangold, pocheret æg og oksefilet.
Et bud på Pariserboeuf'en anno 2004 - (4 personer)
# Ingredienser
4 skiver groft brød
8 skiver vel hængt oksefilet a 150 g
200 g voksbønner
2 rødløg
2 spsk Aceto Balsamico
2 spsk rå rørsukker
4 håndfulde mangold salat (mangold kaldes også sølvbede og bladbede)
2 spsk fintreven peberrod
4 helt friske æg
En anelse eddike
Salt, kværnet sort peber
*
Fremgangsmåde
Nip bønnerne og blancher dem i letsaltet vand i ca. 5 minutter.
Afkøl i iskoldt vand.
Pil løgene og skær dem i brede både.
Kog over svag varme i Aceto Balsamico og sukker, til løgene er bløde.
Steg bøfferne på en tør pande et par minutter på hver side, krydr til sidst med salt og kværnet peber.
Lad hvile et kvarters tid, og skær i tynde skiver.
Pocheret æg: Kom vand i en gryde eller i en høj pande, så det dækker ca. 5 cm.
Tilsæt en anelse eddike og bring vandet i kog.
Slå æggene ud i hver sin kop (det gør det lidt nemmere at få hviden samlet om blommen, når æggene pocheres).
Hæld forsigtigt æggene i det kogende vand og pocher dem i ca. 5 minutter.
Rist brødet og skyl salaten.
Anret Pariserboeuf'en på tallerkener:
Læg først en skive brød, derpå salat og derefter oksefilet i skiver.
Kom rigeligt med bønner ovenpå, derefter rødløg og lidt lage.
Slut med det pocherede æg, og drys med peberrod - og natmaden eller frokosten er serveret!