En god opskrift på pandekager
med kødfyld fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende
madopskrifter, og mere end 11.000 med billeder.
Forberedelse: 1 time. Tilberedning: 20 min. Portioner: 4-6
# Ingredienser
Pandekagedej:
200 g hvedemel
3 dl mælk
1 dl vand
4 æg
½ tsk salt
25 g smeltet smør/margarine
fedtstof til bagning
Kødfyld:
1 dl finhakket løg
35 g smør/margarine
300-400 g hakket oksekød
200 g finsnittet hvidkål
250 g champignon
½-1 tsk ingefær
3-4 spsk kinesisk soya
salt
evt. 3-4 spsk vand
Til gratinering:
3-4 spsk reven parmesanost
30 g smeltet smør
* Tilberedning
Pisk alle ingredienserne sammen til en ikke for tyk,
klumpfri pandekagedej.
Lad dejen hvile mindst ½ time i køleskabet.
Rør dejen igennem og spæd evt. lidt mere væske i,
hvis dejen virker meget tyk.
Smelt fedtstoffet til bagningen.
Hæld lidt af det smeltede fedtstof på en varm pande.
Hæld lidt dej på ved pandeskaftet.
Drej panden en omgang, så dejen fordeler sig jævnt over hele
panden.
Bag pandekagerne lysebrune på begge sider.
Lad pandekagerne afkøle.
Af denne portion bliver der 10-12 pandekager.
Kødfyld:
Svits finhakket løg i fedtstoffet, indtil løgene er klare og
let gyldne.
Tilsæt det hakkede kød og rør, til kødet har delt sig.
Tilsæt finsnittet hvidkål, rensede skiveskårne champignon,
ingefær og soya.
Lad det hele snurre lidt. Tilsæt evt. lidt vand, hvis fyldet
virker tørt.
Smag til med salt. Lad fyldet afkøle lidt.
Fordel fyldet på pandekagerne.
Fold siderne på pandekagerne lidt ind og tril derefter
pandekagerne sammen.
Læg dem på sammenføjningen i et velsmurt ildfast fad.
Drys reven ost over og dryp med smeltet smør.
Sæt fadet på ovnristen på øverste rille i ovnen ved 225 °C i
10-15 min.
SERVERING:
Pandekagerne serveres i fadet og dertil tomatsalat.
Fyldet kan krydres med timian, paprika eller karry i stedet
for ingefær.
Fyldet kan tilsættes flåede, ituskårne tomater og oliven i
stedet for hvidkål.
Hvidkål kan udskiftes med bønnespire.
TILBEHØR: Tomatsalat.
Tips:
Man kan helt udelukke osten og blot dryppe pandekagerne
med smeltet smør, inden de varmes i ovnen.
Se alle de bedste opskrifter med hakket kød
✅
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Grill, Tøm køleskab,
Mad til 1 person, Menuer, For børnekokke, Mad på 30 min, Airfryer og meget mere
Få de bedste madopskrifter med madABC.dk - Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------