Logo

Pandekager med kødfyld

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Pandekager med kødfyld


En god opskrift på pandekager med kødfyld fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og mere end 11.000 med billeder.

Forberedelse: 1 time. Tilberedning: 20 min. Portioner: 4-6

 

# Ingredienser

Pandekagedej:

200 g hvedemel

3 dl mælk

1 dl vand

4 æg

½ tsk salt

25 g smeltet smør/margarine

fedtstof til bagning

 

Kødfyld:

1 dl finhakket løg

35 g smør/margarine

300-400 g hakket oksekød

200 g finsnittet hvidkål

250 g champignon

½-1 tsk ingefær

3-4 spsk kinesisk soya

salt

evt. 3-4 spsk vand

 

Til gratinering:

3-4 spsk reven parmesanost

30 g smeltet smør

 

* Tilberedning

Pisk alle ingredienserne sammen til en ikke for tyk,

klumpfri pandekagedej.

Lad dejen hvile mindst ½ time i køleskabet.

Rør dejen igennem og spæd evt. lidt mere væske i,

hvis dejen virker meget tyk.

 

Smelt fedtstoffet til bagningen.

Hæld lidt af det smeltede fedtstof på en varm pande.

Hæld lidt dej på ved pandeskaftet.

Drej panden en omgang, så dejen fordeler sig jævnt over hele panden.

Bag pandekagerne lysebrune på begge sider.

Lad pandekagerne afkøle.

Af denne portion bliver der 10-12 pandekager.

 

Kødfyld:

Svits finhakket løg i fedtstoffet, indtil løgene er klare og let gyldne.

Tilsæt det hakkede kød og rør, til kødet har delt sig.

Tilsæt finsnittet hvidkål, rensede skiveskårne champignon, ingefær og soya.

Lad det hele snurre lidt. Tilsæt evt. lidt vand, hvis fyldet virker tørt.

Smag til med salt. Lad fyldet afkøle lidt.

 

Fordel fyldet på pandekagerne.

Fold siderne på pandekagerne lidt ind og tril derefter pandekagerne sammen.

Læg dem på sammenføjningen i et velsmurt ildfast fad.

Drys reven ost over og dryp med smeltet smør.

Sæt fadet på ovnristen på øverste rille i ovnen ved 225 °C i 10-15 min.

 

SERVERING:

Pandekagerne serveres i fadet og dertil tomatsalat.

Fyldet kan krydres med timian, paprika eller karry i stedet for ingefær.

 

Fyldet kan tilsættes flåede, ituskårne tomater og oliven i stedet for hvidkål.

Hvidkål kan udskiftes med bønnespire.

 

TILBEHØR: Tomatsalat.


Tips:

Man kan helt udelukke osten og blot dryppe pandekagerne

med smeltet smør, inden de varmes i ovnen.

Se alle de bedste opskrifter med hakket kød


✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Grill, Tøm køleskab,
 Mad til 1 person, Menuer, For børnekokke, Mad på 30 min, Airfryer og meget mere
Få de bedste madopskrifter med madABC.dk - Vi hjælper dig med at få succes i køkkenet.

----------- ooo OÔO ooo -----------

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 3.804 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?
Effektiv reklame - klik her