mørdej:
revet skal af en citron
50 g ristede, grofthakkede mandler
100-175 g babyporrer
4 ørredfileter
3 dl cremefraiche
3 æggeblommer
2 teskefulde dijonsennep
citronsaft
salt og peber
1 teskefuld persille
1 teskefuld estragon
Lav mørdejen og tilsæt citronsaft og mandlerne. Forbag tærtebunden i 20-25 minutter ved 200ºC.
Snit porrerne fint og sautér dem i smør. Fordel halvdelen af porrerne i tærtebunden. Kom halvdelen af de smuldrede ørredfileter ovenpå. Læg derefter endnu et lag porrer på og afslut med ørredfilet.
Rør æggeblommer i cremefraichen og tilsæt dijonsennep. Kom herefter lidt citronsaft, salt, peber og de hakkede krydderurter i. Hæld blandingen over fisk og grønsager i tærteformen. Bag tærten ved 180ºC i 30-40 minutter, afhængig af ovnen.
Grøn salat med mandler og smørdressing:
rucola
brøndkarse
50 g smør
4 spiseskefulde olivenolie
4 spiseskefulde jordnøddeolie
1 teskefuld balsamico
lidt citronsaft
salt
peber
friske og ristede mandler
Bland rucola og brøndkarse, eller andre salattyper, i en skål.
Til dressingen smeltes 50 g smør på panden. Bland olivenolie og jordnøddeolie. Tilsæt balsamico, citronsaft og salt og peber. Når smørret er lysebrunt, hældes det i dressingen. Drys salaten med friske og ristede mandler og hæld dressingen over.