300 g laksekød uden skind og ben
1 ½ dl piskefløde
2 æggehvider
1 ½ spsk Maizena hvedemel
1 spsk sherry
½ tsk Paprika
½ l. fiskesuppe eller bouillon
Sauce:
3 dl fiskesuppe eller bouillon
20 g smør
2 ½ spsk hvedemel
½ dl fløde
200 g rejer eller krabbekød (evt. halvt af hver)
Laksekødet mixes i en blender med piskefløde, æggehvider, Maizena, salt og peber. Blend evt. over to gange.
Smag farsen til med sherry og paprika.
Farsen formes (med en ske) til aflange boller, der koges ca. 5 minutter i fiskesuppen.
Sauce:
Smør smeltes i en gryde, melet drysses i, og der spædes med fiskesuppen fra bollerne, under konstant piskning.
Fløde og rejer/krabber kommes i saucen, som smages til med salt og peber.
Servering:
Laksebollerne kommes i saucen, som varmes igennem. Server fx. Med flûte og salat til.