4 personer
Tilberedningstid: ca. 1 time
Arbejdstid: ca. 30 min.
250 g butterdej (optøet)
2 æggehvider
600-800 g laksefilet
1 tsk. groft salt
1 knsp. peber fra kværn
1 portion Pesto- eller 1 bundt basilikum eller dild
Rul butterdejen ud på et meldrysset bord.
Rul dejen ud i en firkant med en tykkelse på 2-3 mm.
Rul et stykke ud der er stort nok til at pakke laksen ind i.
Pensl hele dejpladen med æggehvide og lad det tørre i 5 min.
Pensl igen med æggehvide.
Læg laksen på dejpladen, krydr med salt og peber.
Smør pestoen på fisken i et jævnt lag eller drys med skyllede, hakkede krydderurter. Pak fisken ind. Tryk kanterne godt sammen med en gaffel.
Læg den indpakkede fisk i en bradepande eller ovnfast fad på bagepapir, pensl med resten af æggehviden.
Sæt fisken midt i ovn ved 200°C ca. 20 min. til den er lysebrun.
Når den er bagt, skal den hvile i 5 min. før servering.
Tilbehør:
For eksempel Marinerede grønne bønner, rødbedesalat med sennep, kapers og persille eller Asparges vinaigrette Marinerede grillede peberfrugter med ansjoser.