6 æg
3 jomfruhummer
2 tynde porrer
2 tynde stilke bladselleri
salt og peber
svinefedt
Sauce:
1 meget finthakket løg
1 fed hakket hvidløg
1 lille dåse koncentreret tomatpure
2 dl bouillon
ketchup
det tredie krydderi
Maizena
Slå æggene let sammen med de finthakkede porrer, bladselleri, salt og peber.
Kog de frosne rejer et øjeblik.
Pil dem og skær dem op i ryggen for at fjerne den sorte streng.
Skær rejerne i skiver, og kom dem i æggemassen.
Smelt en spsk svinefedt (smør eller olie kan bruges i stedet) i en middelstor omeletpande, hæld det halve af æggemassen i, og bag en lille tyk omelet ved til stadighed at skubbe æggemassen fra kanten af panden imod midten.
Når den er bagt på den ene side, vendes omeletten og bages på den anden side.
Endnu en omelet bages af resten af æggemassen.
De to omeletter lægges sammen med tomatsauce imellem og ovenpå.
Tomatsauce:
Steg det hakkede løg og hvidløg gennemsigtigt i lidt svinefedt.
Tilsæt tomatpure og bouillon og lad det simre et øjeblik.
Smag til med salt, peber, lidt ketchup og en anelse det tredje krydderi.
Jævn saucen med lidt Maizenamel, rørt ud i vand.
Fu yong hai kan varieres efter ens personlige smag.
I stedet for jomfruhummer kan man fx. bruge almindelige rejer eller dåsekrabber.
En spsk ærter kan tilsættes saucen.
Omeletten kan garneres med ananas eller bambusskud