200 g margarine
250 g kvark
25 g gær
1 spsk vand
1 tsk salt
1 knsp. karry
¼ tsk paprika
1 ½ dl grahamsmel
6 dl hvedemel
Fyld:
2 store løg
3 spsk olie
150 g røget skinke
1 porre
200 g hvidkål
200 g champinoner i skiver
250 g bambusskud ell. bønnespirer
salt
peber
kinesisk soya
timian
100 g ost (fx. gouda)
1 ½ dl saltede jordnødder
Pensling:
1 æggeblomme
1 spsk vand
Rør fedtstof og kvark sammen i en skål.
Opløs gæren i vandet og hæld det i fedtstofblandingen-
Tilsæt salt, karry, paprika og grahamsmel.
Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen og ælt dejen til den slipper skålen.
Lad dejen hæve tildækket ca. 4 timer ell. natten over i køleskabet.
Tilberede fyldet. Pil løgene og hak den fint. Svits dem i olien.
Skær skinken i tern og rør det i sammen med strimlet porre og hvidkål.
Kom svampene ved og lad det hele stege et øjeblik.
Tilsæt fintstrimlede bambusskud ell. bønnespirer.
Smag til med salt, peber, soya og timian.
Del dejen i 10 lige store stykker.
Rul hver del ud til en plade 15x20 cm.
Fordel fyldet på pladerne. Skær osten i ½ cm. store tern.
Læg dem ovenpå fyldet sammen med jordnødderne.
Pisk æggeblommen sammen med vandet.
Pensl kanterne af dejen inden den rulles sammen.
Læg rullerne med sammenføjningen nedad på en plade med bagepapir.
Pensl rullerne ovenpå.
Bag rullerne nederst i en 225°C varm ovn ca. 20 min.
I varmluftsovn v/ 200°C ca. 25 minutter.