Trækul: Direkte
Gas: Direkte/middel varme
Forberedelse: 30 minutter. Stegetid: 10 minutter
6 spsk olivenolie
2 rødløg, i tynde skiver
1 tsk sukker
½ dl tør hvidvin
3 ½ spsk Dijonsennep
1 fed hvidløg, knust
salt og friskkværnet sort peber
2 spsk mayonnaise
4 tynde skiver skært kalkunkød
1 ciabattabrød
1 håndfuld rucolasalat
Rødløg, der er grillet, så deres søde smag rigtig kommer til sin ret, er som skabt til kalkunschnitzel.
A. Varm 2 spsk olie op i en kasserolle, tilsæt løg og sukker og lad det stege meget svagt i 15 min., til løgene er bløde og let gyldne.
Tilsæt hvidvin, bring det i kog og lad det koge lidt ind. Sæt det til afkøling.
B. Bland i en lille skål resten af olivenolien, 1 ½ spsk sennep og det knuste hvidløg. Smag til med salt og peber.
Pensl kalkunkødet med olien.
Rør resten af senneppen i mayonnaisen og sæt den til side.
C. Skær brødet igennem på langs og skær hver halvdel i to stykker.
Læg brødet til side.
D. Grill kalkunkødet direkte over middel varme i 4-5 min.
Vend kødet og pensl det med resten af sennepsolien.
Lad det grille i yderligere 2-3 min., til det er mørt.
E. Rist brødet på grillen med den skårne flade nedad i 1-2 min.
Smør sennepsmayonnaise på de ristede stykker brød.
Læg kalkunkødet på brødet, pynt med nogle få blade rucolasalat og læg glaserede løg øverst.
Tips: Hvis du ikke kan få færdige kalkunschnitzler, er det nemt at lave dem selv. Du skal bruge 150 g kalkunbryst pr. person. Læg hvert stykke kød mellem to stykker husholdningsfilm, brug en kagerulle og bank kødet ud i ca. ½ cm tykkelse.