4 personer
8 kyllingebrystfileter
8 træspid
salt og peber
Marinade
2 ½ dl japansk soya
1 spsk sesamolie
1 dl appelsinsaft
skallen af ½ appelsin skallen af ½ lime
2 dl honning
½ lille, rød chili eller ½ spsk stødt chili
1 fed hvidløg
1 stængel citrongræs (kan udelades)
1 stykke hel kanel
½ spsk hele fennikelfrø
½ spsk hel anis
1 spsk Maizena
½ dl sesamfrø
Kyllingespiddene
Skær fileterne i 3 x 3 cm store stykker og steg dem i lidt olie. Krydr med salt og peber. Sæt stykkerne på spid.
Kryddermarinaden
Del chilien, fjern kerner og skillevægge. Hak den fint.
Skær den tørre ende af citrongræsset og knus det med knivskaftet.
Pil hvidløget og skær det i skiver.
Lad alle ingredienserne til marinaden koge op i en kasserolle.
Jævn med lidt Maizena udrørt i vand.
Rist sesamfrøene på en tør, varm pande, indtil de antager en gyldenbrun farve.
Rul kyllingespiddene i marinaden og læg dem på et fad. Strø sesamfrø over.
Spiddene er også glimrende til buffet.