Portionerne er nok lige i overkanten til en almindelig husholdning, så du må reducere dem!
# Ingredienser
3 kg hakket svinelever
2½ kg hakket spæk
100 g kogesalt
600 g hvedemel
250 g løg
50 g hakkede ansjoser (kan udelades)
30 g krydderiblanding (se nedenfor)
2½ l. varm suppe
* Tilberedning
Rør alle ingredienser godt sammen og fordel i bageforme eller postejskåle.
Bag leverpostejen i en 160 °C varm ovn i vandbad i ca. 1 time.
Kernetemperaturen skal være 78 °C.
Stik evt. en gaffel ned midt i postejen, er gaflen "ren", er postejen færdig,
ellers må den have lidt ekstra tid.
Spis nybagt leverpostej på friskbagt brød!
Krydderiblanding:
200 g stødt hvid peber
50 g stødt tørret basilikum
50 g stødt allehånde
50 g stødt koriander
30 g stødt muskatnød
Tips: Leverpostejsmassen kan fryses rå i bageformene. Den ubagte leverpostej kan sættes frossen i ovnen, men skorpen bliver pænere, hvis massen er tøet op inden. Beregn ca. 10-15 minutter ekstra bagetid for frossen leverpostej.