160 g hamburgerryg i skiver (pålæg)
500 g skorzonerrødder
3 spsk citronsaft
750 g frisk grønkål eller 1 pk. frossen hakket grønkål
15 g smør
30 g hvedemel
3-4 dl sødmælk
salt
muskatnød
evt. lidt sukker.
Pynt: ¼ salathoved.
Skorzonerrødderne skylles/skrabes og lægges i en blanding af citronsaft og vand (for at undgå oxydering).
Rødderne skæres i stykker på 12-15 cm, og koges i let saltet vand i ca. 5 min. De skal stadig være faste og sprøde.
Tages op og afkøles i koldt vand.
Rul skiver af hamburgerryg omkring rødderne.
Anret rullerne på salatblade på et rundt fad.
Gør plads til en skål til stuvningen.
Grønlangkål:
Kog de rensede og ribbede kålblade i 8 min.
Læg blade ne til afdrypning.
Hak bladene, evt. igennem en kødhakker.
Varm fedtstoffet i en gryde over svag varme.
Rør/pisk melet i og spæd med mælken.
Gennemkog stuvningen i ca. 5 min.
Tilsæt det hakkede grønkål og smag til med krydderier.
Hæld grønlangkålen i skålen og server sammen med hamburgerryg-rullerne